Share/Save/Bookmark

Sykkel-NM 2014 til Eidsvoll!

I september 2013 slapp katta ut av sekken. Norges Cykleforbund valgte Eidsvoll Sykkelklubb som arrangør av NM Landevei 2014!

Dette er selvsagt en opptur og utfordring for klubben, for nærmiljøet og for regionen. At Eidsvoll fikk sykkel-NM i 2014 var selvsagt ikke helt tilfeldig.
 
Kjetil Torp, som er leder av arrangementskomiteen i Eidsvoll Sykkelklubb, kan fortelle at det har vært jobbet noen måneder i kulissene etter at en forespørsel fra NCF havnet på ESK styrebord på forsommeren i år.
- Norges Cykleforbund hadde et ønske om at det ble arrangert NM på det sentrale Østlandet etter mange flotte arrangement både i nord, vest og sør. Styret ga da meg i oppgave å utrede mulighetene.
 
Hedre Trygve Martinsen
Kjetil Torp sier at mye av arbeidet ble gjort sammen med avdøde Trygve Martinsen.
- Ja, Trygve og jeg gjorde et stykke grunnarbeid for å se om dette var gjennomførbart. Vi konkluderte med at det var det, og ga etter hvert vår innstilling til klubbens styre. Eidsvoll Sykkelklubbs styre ga deretter sin tilslutning og vi gikk i dialog med NCF for å komme frem til en avtale.

Torp havnet imidlertid i tenkeboksen da Trygve Martinsen plutselig gikk bort.
- Trygves bortgang var tøff, og en stund ble jeg skikkelig i tvil. Men Trygves iver og forarbeid for å få dette til gjorde at jeg ble overbevist om at dette måtte vi bare få til. Om ikke annet som en honnør til en hedersmann som har brukt all sin fridtid de siste 35 årene på å jobbe for Eidsvoll Sykkelklub, forteller Kjetil Torp.

Hushovd og Boasson Hagen til Eidsvoll
I dagene 22. - 29. juni neste år får altså Eidsvoll besøk av mange sterke ryttere med Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen i spissen.
Det endelige programmet er ikke spikret, men det som allerede er klart er at fellesstarten for menn og kvinner elite vil bli arrangert søndag 29. juni.
I tillegg til dette vil det bli arrangert gateritt, fellesstart for juniorene, U23 samt tempoøvelser i de samme klassene. Alle ritt med unntak av gaterittet vil ha start- og målgang ved Eidsvollsbygningen.
 
Fornøyd sykkelpresident
- Vi er svært fornøyd med at Eidsvoll SK har vist interesse og nå har tatt på seg å arrangere NM i 2014. Kombinasjonen av grunnlovsjubileet (1814-2014) og et sykkel-NM er spennende. Vi gleder oss til sykkelfest på Eidsvoll i juni neste år, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen i en pressemelding.
Arrangementsansvarlig i NCK, Per Erik Mæhlum, er også fornøyd med valget av Eidsvoll Sykkelklubb.
Eidsvoll Sykkelklubb er kjent for å ha gode arrangement. Samtidig ønsket forbundet å ha mesterskapet et sentralt sted på Østlandet denne gangen, sier Mæhlum.
 
Brette opp ermene
At det krever stor, felles innsats for å arrangere et nasjonalt mesterskap er vel ingen i tvil om. Og tiden er knapp.
Vanligvis søker man om et NM to år i forveien. Nå har vi ti måneder til å få alt på plass, men det skal vi klare, lover Kjetil Torp.

- I øyeblikket jobbes det med å spikre en organisasjon, dvs. en hovedkomité, og det er egentlig ganske lett med bakgrunn i den kompetansen som finnes i klubben. Men samtidig er det ikke så enkelt da klubben skal driftes på samme måte parallelt med forberedelsen til NM, sier Torp og avslutter med en appell til alle i Eidsvoll Sykkelklubb.
- Når vi nå etter hvert kommer med forespørsler til den enkelte av våre medlemmer håper vi dere er klare til å brette opp ermene og hjelpe klubben å gjennomføre det største løftet i Eidsvoll Sykkelklubbs historie.

Vis alle nyheter
Best Western LetoHallen Hotel.
Hurdalsjøen Hotell og Konferansesenter
Monter Eidsvoll
Joker
Procycling
Interspons AS - Sponsoring Media Events